ICT Concept actueel

Nieuws

De ICT-ambities van Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders

07/12/2022 -

Een tijdje terug maakte dit ambitieuze kantoor, met vijf vestigingen over heel Nederland, de overstap naar nieuwe kantoorsoftware: Praclox. Om ook direct de ICT-infrastructuur toekomstgericht in te richten, koos het kantoor voor ICT Concept. ‘Het is onze ICT-ambitie om, aan de hand van automatisering, onze activiteiten nog beter uit te voeren. Met ICT Concept aan onze zijde, maken we dit dagelijks waar’, aldus Mark Hafkamp, Algemeen Directeur Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders.

Ons kent ons


Photographer: Joost Franken | Copyright: www.greatbritishcars.nl

Toen Hafkamp kantoorbreed migreerde naar Praclox, koos het kantoor voor een ‘big bang’: een gelijktijdige overstap naar Praclox in een nieuwe cloud omgeving van ICT Concept.

“Voordat we deze impactvolle keuze maakten, hebben we ICT Concept eerst een paar maanden afgetast. Op 1 januari 2021 namen we een portefeuille van een collega-kantoor over. Dat kantoor werkte al met ICT Concept, waardoor wij de mogelijkheid hadden om tien maanden te testen en te vergelijken met de andere partij waar we mee werkten. De service, bereikbaarheid en toegankelijkheid van ICT Concept hebben ons over de streep getrokken. In oktober dit jaar zijn we gemigreerd.”

“De service, bereikbaarheid en toegankelijkheid van ICT Concept hebben ons over de streep getrokken. In oktober dit jaar zijn we gemigreerd.”

Ook de professionele communicatie, al tijdens de kennismaking en de offerteronde, vond Mark opvallend. “ICT Concept is groot, maar dat ervaar je niet zo. Je voelt je eerder een nummer één, dan een nummertje, al vanaf de dag dat we kennismaakten.”

Eigenaarschap

Wat Mark prettig vindt, is dat ICT Concept zich eigenaar maakt van ieder probleem of vraagstuk. Een grote meerwaarde daarbij zijn de specialisten per vakgebied.

“Voor een printervraag, klop je bij de printerspecialist aan. Voor veiligheidsvraagstukken, kun je bij een opgeleide security specialist terecht. Allemaal even kundig en goed bereikbaar. Komt het in het uitzonderlijke geval voor dat we moeten escaleren - bijvoorbeeld omdat een medewerker onze urgentie niet voelt - dan bellen of appen we onze accountmanager. Het antwoord is standaard: ‘We duiken erin en desnoods rijden we naar je kantoor’. Wat ze vervolgens ook doen als dat nodig is.”

Spoedklusjes

Rond de zomer had het kantoor een spoedopdracht. Vanwege een fusie met een ander kantoor moest het hele ICT landschap van dat kantoor over naar ICT Concept. ICT Concept zag de noodzaak en schoof in haar planning, zodat Hafkamp een conversie kon laten doorgaan. “Alles moest hiervoor overgezet worden en dat is naadloos verlopen.”

Mark legt nog een ander voorbeeld op tafel. Een, door werkzaamheden van buitenaf, doorgebrande glasvezelkabel. “Gelukkig kon het hele team via de cloud omgeving direct vanuit huis alle werkzaamheden oppakken. We hebben nauwelijks productieverlies geleden.”

Mark gaat nog even door en vertelt over het nichekantoor voor de advocatuur; Van Schendel en Partners, gelieerd aan Hafkamp, waarvan de website ineens uit de lucht was. Ondanks dat deze site niet bij ICT Concept werd gehost, werd deze binnen een dag weer online gezet.

Als laatste een voorbeeld van de vestiging in Dordrecht, dat snelheidsproblemen op de server ervaarde. ICT Concept schakelde direct, plaatste er een server bij, en het probleem werd opgelost. “Ondanks dat zij dit soort problemen niet veroorzaken, lossen zij het wel op. Die hands-on mentaliteit past bij ons. Daarbij verloopt de onderlinge samenwerking met Praclox ook prettig. Het management van beide partijen is, ondanks de grootte van hun organisaties, makkelijk bereikbaar. Zonder eerst in drievoud tekenen, worden problemen gewoon opgelost.”

Stabiele cloud omgeving

Mark geeft aan dat de huidige cloud omgeving een stuk stabieler is dan de vorige systeemomgeving. “Thuiswerken verloopt zonder frustraties en inloggen kan overal, waar we er voorheen wel eens uitgegooid werden. Daarbij is de werkomgeving nu financieel aantrekkelijker, ook als we kijken naar de dataopslag en de grootte van de mailboxen.”

Op het verlanglijstje

Het kantoor heeft mooie groeiambities en daar hoort een doordacht ICT-plan bij. ICT Concept zorgt ervoor dat Hafkamp bij groei snel kan opschalen. “Cliënten weten dat wij technologie en informatiebeveiliging serieus nemen. Wij zijn ISO27001 gecertifieerd, net als ICT Concept. Daarmee leg je samen een goede basis voor cliëntvertrouwen op het gebied van informatiebeveiliging.”

Verder op de planning staan de werkplekken en de connectiviteit tussen de vestigingen. Door de diverse overnames is er geen uniformiteit meer qua hardware. Ook wil het kantoor de onderlinge netwerkverbindingen optimaliseren. “Op die manier komt ook de connectiviteit bij ICT Concept te liggen. Hoe meer we bij één partner onderbrengen, hoe fijner. Dan kan er ook nooit gedoe komen bij wie wat ligt als er een storing is.”

Hafkamp streeft naar een consistente, stabiele werkomgeving: een basis om vanuit daar verder te groeien, op alle facetten. “Willen we een nieuwe tool, zoals onlangs het aangetekend mailen, dan bespreken we dit met ICT Concept. Vaak kan alles dan via ICT Concept lopen. Wel zo makkelijk.”

“ICT is mijn eindverantwoordelijkheid en ICT Concept ontzorgt mij daarin.

Samenwerking interne ICT-er

Mark sluit af: “ICT is mijn eindverantwoordelijkheid en ICT Concept ontzorgt mij daarin. Daarnaast werkt onze 1e-lijns ICT-er met plezier met ICT Concept samen. Niet alleen om samen nieuwe projecten aan te gaan of problemen op te lossen, maar ook om hem te helpen bij zijn verdere ontwikkeling. Zo helpt ICT Concept ons allemaal letterlijk en figuurlijk groeien.”

Dit artikel staat ook in Legal&Tech 5, download nu het volledige magazine.