ICT Concept actueel

Nieuws

Wie is wie: Geoffrey Frederiks

28/02/2023 -

Wie zijn de mensen bij ICT Concept die er elke dag voor zorgen dat alles op het gebied van uw ICT infrastructuur geregeld is? Elke maand zetten wij de spotlight op een medewerker van ICT Concept. Wij spraken deze keer met Geoffrey Frederiks, Service Delivery Manager.

Wil jij jezelf even voorstellen?

Ik ben Geoffrey Frederiks, 47 lentes jong, inmiddels alweer 12,5 jaar getrouwd met Mariska, en samen hebben we twee kinderen. Steyn is 9 jaar en Duuk is op 14 februari alweer vijf jaar geworden. Wij wonen in het mooie Nijkerk. Mijn vrije tijd gaat volledig op aan mijn kinderen. Op zaterdag bijvoorbeeld ben ik als teamleider te vinden bij het voetbalteam van Steyn en als het even kan, ga ik er graag tijdens vakantieperiodes met mijn gezin op uit.


Boswandeling met mijn gezin

Hoe is je loopbaan binnen ICT Concept verlopen?

Na mijn opleidingen MBO Detailhandel, MBO ICT-beheerder niveau 4, en verder wat HBO cursussen en certificaten, was ik op zoek naar een echte uitdaging. Ik ben toen aan de slag gegaan als Support Engineer. Na ruim anderhalf jaar bood een recruitmentbureau mij een unieke kans. Wat bleek, bij ICT Concept waren zij op zoek naar medewerker nummer zeven. Werken bij ICT Concept leek mij wel wat. Ik ben daar aan de slag gegaan en inmiddels werk ik er alweer 20 jaar!

Ik ben bij ICT Concept begonnen als Consultant en daarna werd ik System Engineer, Senior System Engineer en groeide uiteindelijk door naar Teamlead. In die laatste functie was niet alleen de functie zelf heel erg uitdagend, maar ook de tijd waarin ik werkzaam was als Teamlead. Het Covid-19 virus had enorm veel impact op iedereen en als Teamlead kreeg ik veel voor mijn kiezen. Uitdagingen zoals beoordelingsgesprekken, rekening houden met privésituaties en prioriteiten stellen, waren toen aan de orde van de dag. Ik heb veel van die tijd als Teamlead opgestoken.

Afgelopen jaar kreeg ik de fantastische kans om aan de slag te gaan als Service Delivery Manager. Ik was toe aan verandering en besloot deze kans met beide handen aan te grijpen.

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als Service Delivery Manager?

Ik ben verantwoordelijk voor projecten en kwaliteitsborging. Alles moet van A tot Z geregeld zijn en ik fungeer als verbindende factor tussen diverse afdelingen. Denk aan: System & Support, Sales en Business Support. Van iedere afdeling ontvangen mijn collega en ik veel informatie en het is aan ons om iedereen op de juiste plek op het juiste moment te positioneren. Ook zijn wij de schakel tussen klant en organisatie. Van niet één klant is alles op het gebied van ICT op dezelfde wijze ingericht dus daar ligt voor ons de uitdaging om alles in goede banen te leiden.

Je werkt inmiddels 20 jaar bij ICT Concept. Wat is het geheim?

Het werk bij ICT Concept vind ik gewoon heel erg leuk en het blijft uitdagend. Het klinkt cliché, maar geen dag is hetzelfde geweest. De ene dag ben ik op klantbezoek in Amsterdam, en de andere dag in Utrecht. De diversiteit aan projecten, en de complexiteit van ieder project, maakt het werk fascinerend. Als techneut en Teamlead werd ik behoorlijk uitgedaagd. Natuurlijk zijn er kansen op mijn pad gekomen, waardoor ik kon kiezen voor een andere organisatie, maar het gras is gewoon niet altijd groener bij de buren. Je kunt misschien ook wel stellen dat ik een trouwe hond ben.

Welke uitdagingen ga je aan in jouw nieuwe rol als Service Delivery Manager?

Samen met mijn collega ga ik ervoor zorgen dat projecten veel efficiënter uitgevoerd worden. Dit betekent onder andere dat we onderzoeken welke basisonderdelen gestandaardiseerd kunnen worden. Ieder project willen we succesvol afronden en dit kan alleen wanneer je de controle behoudt en het overzicht bewaart. Vanaf het eerste klantcontact tot aan het laatste moet alles in mijn optiek vlekkeloos verlopen. Daarbij komt kijken dat je soms ook de verwachtingen van een klant moet bijstellen en dat nee soms ook het antwoord is. Daarin moeten we een goede balans vinden, maar één ding is noodzakelijk en misschien ligt daar wel de belangrijkste uitdaging nl. blijf altijd communiceren met iedereen.

Noem eens een memorabel ICT Concept moment?

Ik heb mijn vrouw Mariska ontmoet bij ICT Concept. Drie jaar na de eerste ontmoeting zijn wij het in huwelijksbootje gestapt en wij zijn inmiddels 12,5 jaar bij elkaar en hebben twee prachtige kids. Terugkijkend op al mijn jaren bij ICT Concept ben ik heel erg trots op mijn (persoonlijke) ontwikkeling. Ik ben doorgegroeid naar Project Management en ik had nooit verwacht dat mijn carrièrepad zo zou uitpakken. Ik ben zeker benieuwd naar wat mij nog meer voor moois te wachten staat!


Mariska en ik

Bekijk onze nieuwste vacatures op werkenbij.ict-concept.nl en solliciteer direct voor jouw nieuwe baan! Voor al je vragen over een bepaalde functie kun je terecht bij Vicky Lemmens, P&O Adviseur via 088-002 84 00 of mail naar vacatures@ict-concept.nl.