ICT Concept actueel

Nieuws

Haal alles uit Microsoft 365 met de juiste IT-partner

30/05/2023 -

De moderne advocaat moet niet enkel verstand hebben van de wet, maar ook toegang hebben tot de technologische tools die het werk efficiënter en effectiever maken. Een van die tools is Microsoft 365, een veelzijdige suite van productiviteitstoepassingen die de efficiëntie van uw kantoor, mits correct geconfigureerd, beheerd en beveiligd, een aanzienlijke boost kunnen geven. In dit artikel bespreken we hoe advocatenkantoren het meeste uit Microsoft 365 kunnen halen en waarom het belangrijk is om te kiezen voor een IT-partner die bekend is met de specifieke behoeften van de juridische sector.

Microsoft 365: Een gamechanger voor advocatenkantoren

Microsoft 365, met zijn geavanceerde functies zoals Teams, SharePoint, OneDrive, Copilot maar ook de meer “klassieke” tools als Outlook, Word, Excel en PowerPoint, biedt tal van mogelijkheden om samenwerking te stimuleren, documenten te beheren en taken efficiënter uit te voeren. Maar, zoals bij elke krachtige tool, gaat het maximale potentieel van Microsoft 365 vaak verloren zonder de juiste begeleiding en configuratie.

Koud/Cloudwatervrees

Lange tijd hadden veel kantoren een soort koudwatervrees voor het werken in de cloud, en zeker als het gaat om het gebruik van publieke cloudservices zoals Microsoft 365. Maar inmiddels hebben deze tools hun toegevoegde waarde voor de juridische praktijk bewezen en zijn ze geschikt voor gebruik door juridische professionals, mits ze goed geconfigureerd zijn.

Zo host Microsoft voor alle belangrijke diensten zoals e-mail en Teams de diensten vanuit een datacenter in Nederland en zijn er uitwijklocaties voorzien in bijvoorbeeld Frankfurt en Ierland. De technische infrastructuur en beschikbaarheidsopties van Microsoft zijn van een niveau waar de meeste Nederlandse cloudproviders jaloers op zouden zijn, wat resulteert in een zeer hoge beschikbaarheid van haar diensten.

Security: een topprioriteit

Het belang van veiligheid kan niet worden onderschat, zeker niet in de juridische sector, waar gevoelige informatie dagelijks wordt uitgewisseld. Microsoft 365 heeft een reeks ingebouwde standaard veiligheidsmaatregelen, maar het pakket gaat pas echt voor u werken als het correct wordt geconfigureerd en afgestemd op de specifieke behoeften van uw advocatenkantoor door een specialist. Dit omvat onder andere toegangscontroles, data-encryptie, veilige opslag en een goed beleid voor gegevensherstel.

De rol van een gespecialiseerde IT-Partner

Het kan complex zijn om Microsoft 365 te implementeren en te beheren, en de technische expertise die hiervoor nodig is, ligt vaak buiten het bereik van de meeste juristen. Hier komt de waarde van een gespecialiseerde IT-partner, zoals ICT Concept, naar voren.

Met een IT-partner die ervaring heeft in de juridische sector, kan uw advocatenkantoor profiteren van een op maat gemaakte configuratie van Microsoft. ICT Concept kan u niet alleen helpen bij het instellen en beheren van Microsoft 365, maar we kunnen ook training geven aan uw medewerkers, de nieuwste updates implementeren, uw omgeving proactief beveiligen met bijvoorbeeld SOC-SIEM 24x7, en proactieve ondersteuning bieden aan uw gebruikers bij vragen of problemen. Bovendien kunnen we u helpen bij het navigeren door de complexe wereld van data compliance, wat een essentieel aspect is voor elk advocatenkantoor.

Microsoft 365 als fundament

In de snel veranderende digitale wereld van vandaag is het hebben van de juiste tools en de kennis om ze te gebruiken niet langer een luxe, maar een noodzaak. Microsoft 365 biedt de mogelijkheid om de werkwijzen van uw advocatenkantoor te optimaliseren, maar het volledige potentieel kan alleen worden gerealiseerd met de hulp van een ervaren IT-partner die bekend is met de specifieke behoeften en uitdagingen van de juridische sector. Het gaat niet alleen om het beheer van de software, maar ook om het waarborgen van de beveiliging van uw gegevens, het voldoen aan de compliance-normen en het waarborgen van de efficiëntie van uw praktijk.

Daarbij is Microsoft 365 het fundament, maar kijken we als ICT Concept naar de volledige omgeving. Dit betekent dat we ook nadenken over de integratie met uw praktijkmanagementsoftware, en als u dat wenst, zorgen we ook voor andere aspecten zoals printen, connectiviteit en de juiste inrichting van uw vergaderruimtes voor gebruik met Microsoft Teams.

De juiste keuze

Het selecteren van de juiste IT-partner voor uw advocatenkantoor is dus niet alleen een technologische beslissing, maar een strategische zet. In een tijd waarin de juridische sector voortdurend wordt uitgedaagd om zich aan te passen en te innoveren, biedt het hebben van een betrouwbare en ervaren IT-partner in combinatie met het continu innoverende Microsoft 365, u de mogelijkheid om voorop te lopen in plaats van achterop te raken.

Zorg ervoor dat uw advocatenkantoor het meeste haalt uit Microsoft 365 door te kiezen voor een IT-partner die de juridische sector kent en begrijpt. ICT Concept zorgt dat alles op het gebied van uw Microsoft 365 omgeving geregeld is.

Dit artikel staat ook in Legal&Tech 6, het volledige magazine kunt u hier downloaden.